maanantai 7. tammikuuta 2013

Vielä kerran... ja ensimmäisen kerran

...kuuntelen digiboxiin joululta jääneitä erilaisia joululaulu ohjelmia; Maailman Kauneimmat joululaulut ja Vantaan Martinsalissa pidetyn Jouluntähdet konsertin musiikkia. Jouluradiohan lopetti viime yönä lähetykset. Harvinaisen vähän tänä vuonna muuten joululauluja kuuntelinkin. Ehkä tänä vuonna ei ollut pakko.

Pakko ei ole ollut myöskään viedä vielä kuusta ulos. Tai mä olisin jo paiskannut sen partsilta alas, mutta taloudessa asuva neitokainen vastusti sitä sanoen, että loma loppuu ja joulu loppuu, eikö mitään kivaa jää. Kuusi jäi.

Varsinaisesti tässä vaiheessa vuotta kai palataan vielä kerran miettimään mennyttä vuotta. Hyvällä onnella uskaltaa vähän arvailla tulevaakin. Toisaalta mun elämän vois tiivistää pariin lauseeseen: Vastoin kaikkea todennäköisyyttä selvisin viime vuodesta hengissä, samoin lähipiiri. Ja tulevan suhteen paras lienee asennoitua peruspessimistien johtoajatuksella; Pessimisti ei pety. Loistavimmat versiot, jotka kokoavat nämä yhteen ovat facen puolella olleet jutut. Jotka siis voi nyt vielä kerran vilkaista tästä.