maanantai 19. marraskuuta 2012

Reissunainen

Reissunainen on ollut viime viikolla niin tienpäällä kuin kiskoilla ja seilamaassa. Varsinainen lentäminen on jäänyt väliin, joskin välillä on ollut kiireen vuoksi melkoista matalalentoa. Onneksi kuitenkin tuo raideliikennekin on vaihteeksi toiminut kuin monopoliyhtiön kuljetussopimuksessa määritellään. Ja suuri ihme on vielä se, että vaihteeksi ihan aikataulujen mukaan. Joskin usein tuntuu siltä, että monessa kuljetusmuodossa aikataulu on olemassa vain sitä varten, että siitä nähdään, kuinka paljon ollaan myöhässä.

Turun kupeessa asuessa noi laivareissut on pääasiassa tullut tehtyä tällä lyhyellä välillä Turku-Tukholma. Nyt lähdin vaihteeksi seilaamaan välille Helsinki-Tukholma. Ja muistin taas oikein hyvin, miksi kaikki paitsi purjehdus sopii mulle paremmin. Turun ja Tukholman välinen reitti kulkee pääsääntöisesti saaristojen suojassa, joten eessuntaas-liikettä tulee kohtalaisen vähän. Hesasta se ei sitten ihan menekään näin. Onneksi tuuli oli suunnaltaan vastainen tai myötäinen, riippuen kulkusuunnasta, joten liikettä tuli vain edestakas, mutta ei sivusuuntaisesti. Maakravun pahin painajainen ei toteutunut; kulku idästä länteen ja myrskytuuli pohjoisesta etelään, jolloin olo olisi kuin pesukoneen linkousohjelmassa.

Vaan aamuauringon värjäämä tyyni Tukholman saariston maisema helpotti edellisen yön keinumisen tuskaa.

Ja muutenkin syksyisen kirpeä, mutta ihanan aurinkoinen Tukholma näytti parastaan. Joten markkinatalous koki karvaan tappion.


Sen reissun jälkeen ehdin olla kaikki kaksi yötä kotona ja taas liikenteeseen. Ohjelmassa kolmen ruuhkavuosiaan elävän ystävyksen mökkireissu. Hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa. Mikäs sen parempaa. Kolmen naisen voimin viikonlopun aikana saa kyllä järjestykseen lapset, lampaat, maailman ja miehet.

Mathildedahlissa ei mökillä tällä kertaa ollut lemmikkinä pientä söpöä hiirtä vaan  läheiseltä pellolta löytyi paikallisen yrittäjän alpakat. Ja maksamattona mainoksena alueelta löytyi myös aivan ihana vaateputiikki, jossa oli myynnissä alpakan villasta tehtyjä upeita vaatteita. Jos tulevan joulun lahjat ovat vielä hakusessa, niin niissä tuotteissa voisi olla ideaa, lämpöä ainakin.

Reissunaisen reissut ovat tältä syksyltä sitten varmaan ohi. Seuraavat viikot tehdään tiiviisti myyjäisiä ja sitten siirrytään jo joulukuun puolelle. Mihin se vuosi taas katosi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti