perjantai 14. syyskuuta 2012

Terveiset Lontoosta (osa 2)

Tällaisen ensimmäisen syysmyrskyn puhaltaessa ja veden sataessa vaakasuoraan, on mukavaa palata Lontoon lämpöön. Sillä tokihan reissuun muutakin mahtui kuin parakisoja.

Koska olin saanut kiitettävästi aurinkoa nahkaani, niin pari päivää oli parempi viettää jossain muualla kuin avoimen taivaan alla. Lapselle oli luvattu käynti Euroopan suurimmassa lelutavaratalossa Hamleyssilla. Itse kun en sille päivälle halunnut myöskään ottaa yhtään turhaa askelta enempää kuin oli ihan pakko, niin ehdotin Hop on-Hop off-kiertoajelubussin kyytiin hyppäämistä. Sen yksi pysäkki oli nimittäin ihan lähellä hotellia ja yksi pysäkki sopivasti leluliikkeen kohdalla. Samalla näkisimme muutenkin Lontoon nähtävyydet yhdellä iskulla. Ja Hop off, kun tulisi vastaan jotain sellaista, mitä olisi tarpeen tutkia lähemmin. Ilmeisesti mies ja tyttökin olivat saaneet edellisinä päivinä "raitista " ilmaa tarpeeksi. Joten menoksi sitten vaan.

Ja olihan tuo lelukauppa maineensa veroinen. Kyllä siellä äitikin viihtyi, ei siinä mitään. Neidistä ja isästä puhumattakaan. Barbi-, nukke- ja muut vastaavat "tyttö"osastot neiti kiersi kaukaa, mutta nyt meillä asustaa käsinukkehylje nimeltään Hamley ja pieni leikkiakvaario, jossa on neljä kalaa ja ilmapumppu hurisee ja niitä pitää ruokkia. Huoh! Ja tietysti kisaputiikista jäi jo aikaisemmin mukaan sekä Mandewille että se toinen kisamaskotti. Mukana Suomeen seurasivat myös nalle, Elisabeth, joka asuu käsilaukussa sekä yksi vihreä liskon näköinen pehmo.

Tapaaminen
Hääpari ja hovineidot


Auroran näkemys kiertajelun mielenkiintoisesta kohteesta
Auroran Big Ben




Viimeisenä kokonaisena lomapäivänä oli tarkoitus vähän shoppailla ja käydä luonnontieteen museossa. Mä kyllä arvasin kuinka käy, jos aloitetaan museosta; ei äidille punaisia korkokenkiä. Mutta mut äänestettiin nurin. Museokaupasta löytyi sitten vaikka mitä muuta mielenkiintoista; ruusukvartiset ketjut kaulaan ja ranteeseen. Sekä tytön kaverille tuliaisiksi mm. hämähäkin muotoinen piparkakkumuotti ja Auroralle itselleen delfiinin malliset ja tietysti pehmodino. Joten kaikkineen neidin pehmoeläinkasa kasvoi kuudella. Miten tyttö taas teki sen?


Sisäänkäynti maailmaan 
Pieni luonnontieteilijä

"Miten toi on tuonne joutunut? "








T-Rex



Jaksettiin me tän jälkeen vielä sentään käydä siellä aikuisten suurimmassa ja mahtavimmassa kaupassa, joka Lontoosta löytyy. Nyt mä olen sitten löytänyt paikan, jossa taitaa olla aina joulu; Harrodsin jouluosaston. En kylläkään osannut syyskuun ekalla viikolla ajatella niin pitkälle, että olisin sieltä joulukoristeet hankkinut. Ja siellä kaupassa mun ostosbudjetti ei todellakaan riitä punaisten korkokenkien hankintaan. Tästä muotiluomuksesta puhumattakaan.

Pääsin mä sitten vähän viimeisen päivän aamuna Oxford Streetille, mutta eihän siitä juosten oikein mihinkään shoppailufiilikseen pääse. Taitaa olla niin, että ostoksille Lontooseen lähdetäänkin sitten ihan eri seurassa. Vapaaehtoisia mukaanlähtijöitä? Omalla kustannuksella tosin.
















1 kommentti:

  1. mä oon heti valmis ostosmatkalle lontooseen! tosin en kyl tiiä, oisko mulla varaa siihen :DD

    VastaaPoista